Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την κρουαζιέρα

Ελληνικά English
Ταξιδιωτικές ευκαιρίες απο το
Travel Quest
Δείτε όλες τις τρέχουσες προσφορές
Τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας & κρατήσεων: 210 - 6084340
Αναζήτηση:

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν την κρουαζιέραΠοια ταξιδιωτικά έγγραφα είναι απαραίτητα;
Διαβατήριο σε ισχύ, το εισιτήριο της κρουαζιέρας και θεώρηση διαβατηρίων (βίζα) εφόσον απαιτείται από τις χώρες που πρόκειται να επισκεφθείτε. Σε πελάτες που δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, δε θα επιτραπεί να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο, γεγονός για το οποίο η εταιρεία κρουαζιέρας δε θα φέρει καμία ευθύνη ούτε υποχρέωση επιστροφής χρημάτων.


Ρούχα-Ένδυση
Οι κρουαζιέρες περιλαμβάνουν διάφορους προορισμούς. Ορισμένες περιοχές έχουν τροπικό κλίμα και πιθανόν βροχοπτώσεις. Σε άλλες πάλι περιοχές όπως η Αλάσκα, η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Οι παρακάτω οδηγίες πιστεύουμε πως θα σας φανούν χρήσιμες.


Για τα λιμάνια προσέγγισης:
Συνιστούμε αναπαυτικά χαμηλοτάκουνα παπούτσια για περπάτημα, άνετα ρούχα, καπέλο και γυαλιά για τον ήλιο. Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε βόρειες περιοχές, όπου υπάρχει πιθανότητα βροχής, πάρτε μαζί σας πουλόβερ, ομπρέλα και αδιάβροχο. Όταν επισκέπτεστε θρησκευτικούς χώρους, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπονται κοντά παντελόνια και μπλούζες χωρίς μανίκια.


Για το κρουαζιερόπλοιο:
Το μαγιό, το αντηλιακό και τα γυαλιά ηλίου για την πισίνα. Να θυμάστε ότι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορείτε με μαγιό στην τραπεζαρία. Μια ελαφριά ζακέτα συνιστάται καθώς όλοι οι χώροι είναι κλιματιζόμενοι. Για τη βραδινή σας ενδυμασία θα ενημερώνεστε καθημερινά από το ημερήσιο πρόγραμμα του κρουαζιερόπλοιου. Για τις επίσημες βραδιές συνιστάται κουστούμι και γραβάτα για τους κυρίους και βραδινό φόρεμα για τις κυρίες. Για τις ανεπίσημες βραδιές συνιστάται απογευματινή ενδυμασία.


Αποσκευές
Παρ' όλο που δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αποσκευών, θυμηθείτε ότι ο χώρος της καμπίνας σας, όσο ευρύχωρη και αν είναι, είναι περιορισμένος. Υπολογίστε για κάθε δίκλινη καμπίνα δύο βαλίτσες και δύο χειραποσκευές  Όσοι πρόκειται να μεταβούν με αεροπλάνο στο λιμάνι από όπου θα επιβιβασθούν στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει περιορισμός στον αριθμό, το μέγεθος και το βάρος των αποσκευών που μπορούν να πάρουν στο αεροσκάφος. Σε περίπτωση απώλειας πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επιβατών του κρουαζιερόπλοιου που ταξιδεύετε.


Επιβίβαση
Πριν επιβιβαστείτε στο κρουαζιερόπλοιο πρέπει να περάσετε από τον έλεγχο διαβατηρίων και ακολούθως από τη διαδικασία επιβίβασης. Προσωπικό της εταιρίας κρουαζιέρας θα σας διευκολύνει. Θα πρέπει να έχετε εύκαιρα στις το διαβατήριο και το εισιτήριό σας. Για την ώρα της επιβίβασής σας, ενημερώνωνεστε από το ταξιδιωτικό σας γραφείο.


Ιατρικές Υπηρεσίες
Τα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν γιατρό. Οι ώρες λειτουργίας του ιατρείου γίνονται γνωστές  από το ημερήσιο πρόγραμμα του κρουαζιερόπλοιου, ενώ σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης οι επιβάτες λαμβάνουν άμεση περίθαλψη. Η κάθε ιατρική υπηρεσία και φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως παρασχεθεί, συνεπάγεται την ανάλογη χρέωση. Επιβάτες που λαμβάνουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να προνοήσουν να έχουν την ανάλογη ποσότητα φαρμάκων μαζί τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.


Επιβάτες με Ιδιαίτερες Ανάγκες & Εγκυμοσύνη
Οποιαδήποτε ιδιαίτερη ανάγκη ή ασθένεια που χρειάζεται προσοχή ή θεραπεία, πρέπει να γίνεται γνωστή κατά την κράτηση. Η φροντίδα και η ευθύνη των επιβατών με ιδιαίτερες ανάγκες ανήκει αποκλειστικά στους συνοδούς τους. Οι περισσότερες σύγχρονες εταιρίες κρουαζιέρας διαθέτουν μικρό αριθμό καμπίνων ειδικά σχεδιασμένων για πελάτες με ιδιαίτερες ανάγκες. Όσες γυναίκες βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης δε θα πρέπει να έχουν περάσει τον 6ο μήνα της κύησής τους και είναι απαραίτητο να προσκομίσουν πιστοποιητικό από το γιατρό τους που να βεβαιώνει ότι επιτρέπεται να ταξιδέψουν.


Ηλεκτρικό Ρεύμα
Το ηλεκτρικό ρεύμα στα περισσότερα κρουαζιερόπλοια είναι 110/220 Βολτ. Απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρικού σίδερου στην καμπίνα σας.


Πλυντήριο-Σιδερωτήριο
Διατίθενται υπηρεσίες πλυντηρίου και σιδερωτηρίου σε όλα τα κρουαζιερόπλοια. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το είδος των ρούχων. Μπορείτε να πάρετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από το αντίστοιχο έντυπο στην καμπίνα σας.


Τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας
Όλα τα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν δορυφορικά συστήματα επικοινωνίας οπότε οι επιβάτες μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν τηλεφωνήματα και fax με αυτόματη κλήση και με την ανάλογη χρέωση. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για τη χρήση κινητού τηλεφώνου συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την εταιρία σύνδεσης της συσκευής σας.


Ποιο είναι το πρόγραμμα της ζωής στο κρουαζιερόπλοιο;
Κάθε βράδυ διανέμεται στην καμπίνα σας το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας που περιλαμβάνει τις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων στα λιμάνια προσέγγισης, τις ώρες δείπνου, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ημέρας, την ενδυμασία που συνιστάται για το βράδυ, τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλοίο και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να γνωρίζετε. Επίσης το ημερήσιο πρόγραμμα αναρτάται καθημερινά στους πίνακες ανακοινώσεων στους κοινόχρηστους χώρους και στη ρεσεψιόν του πλοίου. Σε όλες τις εταιρίες κρουαζιέρων, το πρόγραμμα κοινοποιείται στην αγγλική, γαλλική και άλλες διεθνείς γλώσσες. Στις ελληνικές εταιρίες κρουαζιέρας, κοινοποιείται και στα ελληνικά.


Προαιρετικές Εκδρομές στα λιμάνια προσέγγισης
Στο γραφείο εκδρομών του κρουαζιερόπλοιου μπορείτε να κάνετε κράτηση για τις προαιρετικές εκδρομές που προσφέρονται και σας ενδιαφέρουν είτε να πάρετε πληροφορίες για τα λιμάνια που θα προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο. Εκτός των ειδικών περιπτώσεων οργανωμένων αναχωρήσεων όπου υπάρχει Έλληνας συνοδός, και αναφέρεται στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι προαιρετικές εκδρομές πραγματοποιούνται σε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά κ.ά.


Πώς πληρώνω για τις αγορές μου πάνω στο πλοίο;
Οι πλοιοκτήτριες εταιρίες καθορίζουν το 'επίσημο εντός του κρουαζιερόπλοιου' νόμισμα συναλλαγών (Ευρώ ή Δολάριο Η.Π.Α.). Με την επιβίβασή σας και για να μην υπάρχει διαρκής ανάγκη μετρητών, ανοίγεται αυτόματα ένας λογαριασμός με το όνομά σας και τον αριθμό της καμπίνας σας. Οι συναλλαγές σας μέσα στο κρουαζιερόπλοιο, γίνονται με την επίδειξη ειδικής ατομικής κάρτας και υπογράφοντας τις εκάστοτε αποδείξεις. Χρεώνετε όλα τα έξοδά σας στην κάρτα και πριν το τέλος της κρουαζιέρας εξοφλείτε με πιστωτική κάρτα ή μετρητά έναντι αναλυτικού λογαριασμού.


Κάπνισμα
Το κάπνισμα στις τραπεζαρίες των κρουαζιερόπλοιων δεν επιτρέπεται. Στους κοινόχρηστους χώρους όπως στα σαλόνια και τα μπαρ υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για καπνιστές με την αντίστοιχη ένδειξη ενώ σε όλα τα σαλόνια απαγορεύεται το κάπνισμα πούρων και καπνού. Στα περισσότερα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια υπάρχουν ειδικά σαλόνια καπνιστών, όπου μπορείτε να απολαύσετε ποικιλία πούρων και καπνών.


Τελευταία νύχτα…..
Ακολουθήστε τις ανακοινώσεις και το ημερήσιο πρόγραμμα της κρουαζιέρας, ετοιμάστε τις αποσκευές σας και τοποθετείστε τις όπου σας υποδειχθεί αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι υπάρχει το καρτελάκι με το όνομά σας. Κρατήστε μαζί σας τα εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα. Τις αποσκευές σας θα παραλάβετε την επόμενη ημέρα στην αποβάθρα. Φροντίστε να ελέγξετε και να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας καθώς και τα φιλοδωρήματα, και να παραλάβετε τα διαβατήριά σας και τυχόν τιμαλφή από τις θυρίδες.


Φιλοδωρήματα
Το ύψος των φιλοδωρημάτων καθορίζεται από την εκάστοτε πλοιοκτήτρια εταιρία. Τα φιλοδωρήματα πληρώνονται στο τέλος της κρουαζιέρας ή χρεώνονται απευθείας στο λογαριασμό σας και αφορούν στις υπηρεσίες των θαλαμηπόλων της καμπίνας σας, του προσωπικού της τραπεζαρίας και του μετρ- ντ-οτέλ.


Αποβίβαση
Περιμένετε στα σαλόνια του κρουαζιερόπλοιου τη σχετική ανακοίνωση αποβίβασης. Κατά την αποβίβαση οι βαλίτσες θα μεταφερθούν από τους αχθοφόρους στο χώρο αποβίβασης, από όπου και θα τις παραλάβετε.


Προσοχή: Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι για τη γενική πληροφόρησή σας. Τυχόν αλλαγές δε δεσμεύουν το Ταξιδιωτικό Γραφείο όπου έχετε κάνει την κράτησή σας. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας συμβουλευτείτε το ημερήσιο αναλυτικό πρόγραμμα ή το γραφείο εξυπηρέτησης επιβατών στο κρουαζιερόπλοιο.

Συμβουλές για ένα καλό Ταξίδι

Γενικοί Όροι Συμμετοχής σε Οργανωμένες Εκδρομές


Λεπτομέρειες

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΗΠΑ (VISA WAIVER PROGRAM ή VWP)

Συμβουλές για ένα καλό Ταξίδι
 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΗΠΑ (VISA WAIVER PROGRAM ή VWP)


Λεπτομέρειες
Σελίδα αποτελεσμάτων: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ]
Μέλος του 4uthesite.com
στην κατηγορία
Γραφεία ταξιδίων

Copyright © 2007 - 2008 - 2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016 www.travelquest.gr
created with e-Catalogue by 4uthesite.com
Page generation time: 0.057528 sec